Natječaj

Upisi na Program za stjecanje nedostajućih znanja, vještina i kompetencija za upis na Diplomski sveučilišni studij Inženjerstva i fizike materijala traju do 17. srpnja 2018. Tekst natječaja je ovdje.

Desetogodišnjica Odjela

Novi doktorski studij

Popularizacija fizike

Uredovno vrijeme

Uredovno vrijeme za studente je radnim danom od 12 do 14 sati. U navedenom vremenu vrata hodnika Odjela za fiziku (prizemlje i prvi kat) bit će otključana, dok ulaz na suteren studentima nije dozvoljen. 

Vijesti

Career Booster ponovno u Rijeci

Objavljeno 23. 02. 2017.
Career Booster održat će se od 6.-8. ožujka u Rijeci, a očekuje se sudjelovanje 250 studenata i mladih različitih usmjerenja. Sudionici će imati priliku vidjeti kako izgleda rad u uspješnim kompanijama, koje su mogućnosti zapošljavanja te rješavati njihove mini case study-je.

Career Booster održat će se 6.-8. ožujka na Ekonomskom fakultetu, a za sudionike je odlična prilika za učenje i usavršavanje, za poslušati inspirativne priče uspješnih pojedinaca, upoznavanje s novim trendovima i tehnologijama te povezivanje s poslodavcima iz različitih djelatnosti.
 
Career Booster omogućava studentima i mladima omogućava da steknu znanja i vještine potrebna za brži i lakši ulazak na tržište rada. Sudionici će imati priliku steći praktična znanja i vještine iz različitih područja, naučiti kako tražiti posao, ostvariti kontakte s budućim poslodavcima, bolje upoznati svoje sposobnosti, saznati što od njih očekuju poslodavci, kako upravljati svojom karijerom te dobiti potrebne informacije i motivaciju za uspjeh na studiju i poslu.

U sklopu Career Boostera poslodavci iz različitih djelatnosti predstaviti će kompanije, selekcijske postupke, sezonske poslove, mogućnosti za praksu i zapošljavanje... Sudionici će imati priliku rješavati četiri mini case study-a kompanija iz različitih djelatnosti. Održat će se i specijalizirane radionice iz različitih područja poput financija, marketinga, IT, upravljanja karijerom, managementa, poduzetništva, prodaje, soft skillsa i dr.

Na Career Booster između ostaloga, dolaze poznati predavači - Domagoj Ostović, direktor Lloyds design studia, Nela Dunato, vlasnica studia "Nela Dunato Art & Design", Marija Mažar, vlasnica agencije Alura i osnivačica bloga Stilueta, Marko Pavičić, pokretač Motivation Up, Matija Blažević, voditelj prodaje agencije Collegium, organizator Đira po gradu, Zrce Booze Cruisea..., i brojni drugi. U sklopu speed datinga predstaviti će se brojni poslodavci poput Lidla i Valamara, pri čemu će i Lidl održati radionicu S faksa na posao.
 
Organizator Career Boostera u Rijeci je Start-Up udruga, Ekonomski fakultet i Centar za karijere EFRI, a u projektu će sudjelovati 20-ak kompanija, potpornih institucija poslovanja, tijela lokalne i državne vlasti, obrazovnih institucija, organizacija i udruga.
 
U projektu mogu sudjelovati dvije kategorije sudionika: studenti svih godina studija različitih struka (ekonomija, informatika, tehničke i humanističke znanosti...) i mlade osobe do 30 godina s VŠS i VSS. Sudjelovanje u svim aktivnostima projekta je besplatno, a prijaviti se može najkasnije do 05. ožujka.
 
Više informacija o projektu i načinu prijava možete pronaći na web stranicama udruge http://www.startup-udruga.hr/, facebook stranici natjecanja Career Booster ili postaviti upit na start.up.udruga@gmail.com.
 
Career Booster održan je u pet gradova u Hrvatskoj, pri čemu je sudjelovalo 850 sudionika. Nakon Rijeke, slijede izdanja u još šest gradova u Hrvatskoj, a potom su predviđena gostovanja u većim gradovima JI Europe. Kroz projekt dvadesetak je sudionika zaposleno kod partnera koji su predstavili poslovne slučajeve. Uspješne priče pojedinaca mogu se pogledati na You Tube kanalu.