Brošura

Promotivni video

Promotivni video

Doktorski studij

Znanstvena konferencija

CERN Masterclass

LSST@Europe5

  •  

Zbirka digitalnih sadržaja

Virtualna izložba

Studiranje u Hrvatskoj

Vijesti

Europski tjedan mladih u Rijeci: Status Go!

Objavljeno 02. 05. 2017.
Počeo je Europski tjedan mladih, čiji se osmo izdanje bavi solidarnošću i društvenim angažmanom mladih u Europi, a pružit će informacije o programu Erasmus+ koji ove godine slavi 30. rođendan te dati priliku mladima da iznesu svoje ideje o tome kako oblikovati budućnost politika EU-a za mlade. Riječki Eurodesk multiplikatori Centar tehničke kulture Rijeka i Regionalni info-centar za mlade Rijeka - UMKI zajednički organiziraju druženje i događaj pod nazivom "Status Go!" ovog četvrtka, 4. svibnja, u Klubu Bačva s početkom u 18 sati.

"Status Go!" događaj ima cilj informirati mlade o mogućnostima za mobilnost, ponuditi alternativu jednosmjernim kartama za inozemstvo (gorućoj temi u trenutnoj Hrvatskoj stvarnosti) koja uključuje stjecanje iskustva u poslovnom, obrazovnom, volonterskom i kulturnom smislu, kao i širenje socijalnih krugova i životnog iskustva uopće, vidjeti kako to izgleda izvan ovdašnje stvarnosti te se vratiti i aplicirati dobre prakse izvana, u ovaj prostor i u vlastitu zajednicu.
 
Uz programe mobilnosti, na događaju će se pozabaviti i pitanjima društvene inkluzije, solidarnosti i društvenog angažmana. Tim će se temama pristupiti iz očišta mladih koji su sudjelovali u programima mobilnosti, u radu udruga, u radu društvenih poduzeća, mladih koji su otvarali vlastite firme/obrte, koje će ta svoja iskustva podijeliti kroz predavanja i Stand-up komediju.

Program događanja 4. svibnja u Klubu Bačva možete vidjeti ovdje.

Slogan Europskog tjedna mladih, koji se održava od 1. do 7. svibnja je  "Zamisli, kreni, djeluj" jer će stotine organizacija diljem Europe mlade poticati će mlade da zamisle svoju budućnost sudjelujući u raspravama o budućnosti politike EU-a za mlade, da krenu u inozemstvo i iskuse program mobilnosti Erasmus+ te da sudjeluju u nedavno pokrenutoj inicijativi Europske snage solidarnosti koja pruža priliku mladima da izraze svoju solidarnost prema onima kojima je potrebna.

Više informacija o događanju možete pronaći u Facebook eventu Europski tjedan mladih: Status Go!.
 
.