Brošura

Promotivni video

Promotivni video

Doktorski studij

Znanstvena konferencija

CERN Masterclass

LSST@Europe5

  •  

Zbirka digitalnih sadržaja

Virtualna izložba

Studiranje u Hrvatskoj

Vijesti

Svečana 13. dodjela nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci

Objavljeno 25. 11. 2017.
Svečana 13. dodjela godišnjih nagrada Zaklade Sveučilišta bit će održana 8. prosinca 2017. s početkom u 11:00 sati na rektoratu Sveučilišta, dvorana Aula Magna.
 
Upravni odbor Zaklade Sveučilišta u Rijeci, a na prijedlog stručnog povjerenstva, na svojoj je 75. sjednici donio Odluku o dodjeli nagrada Zaklade za kalendarsku godinu 2016.
 
Ove godine dodijelit će se šest nagrada.  U kategoriji mladi znanstvenici, za područje društvenih i humanističkih znanosti nagrađena je dr. sc. Ani Gerbin s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, za biomedicinske i biotehničke znanosti dr. sc. Mateja Ožanič s Medicinskog fakulteta, a u kategoriji tehničkih i prirodnih znanosti dr. sc. Goran Mauša s Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.
 
Nagrada u kategoriji znanstvenika za društvene i humanističke znanosti dodijelit će se izv. prof. dr. sc. Lari Jelenc s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, dok je nagradu za umjetnika u umjetničko-nastavničkom zvanju ponio akademski slikar Igor Eškinja s Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.
 
Red. prof. dr. sc. Jasni Krstović s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci bit će uručena nagrada za životno djelo.
 
Nagrade Zaklade dodjeljuju se najzaslužnijim znanstvenicima, umjetnicima i asistentima koji su iznimnim doprinosom u znanstveno - istraživačkom i nastavnom radu, te svojim djelovanjem u javnosti, u protekloj godini pridonijeli razvoju znanosti na Sveučilištu u Rijeci i unapređenju šire zajednice.
 
Dodjeli će prisustvovati predstavnici osnivača Zaklade, članovi akademske i lokalne zajednice, a bit će obogaćena i glazbenim izvedbama Marijane Varašanec uz pratnju Maria Šimunovića iz jazz i blues kvarteta „Once in a lifetime“.
 
.