Natječaji za radna mjesta

Natječaj za radno mjesto Odjela za fiziku Sveučilišta u Rijeci, listopad 2019.   

Popularizacija fizike

Studiranje u Hrvatskoj

Novi doktorski studij

Desetogodišnjica Odjela

HRZZ projekt

Uredovno vrijeme

Uredovno vrijeme za studente je radnim danom od 12 do 14 sati. U navedenom vremenu vrata hodnika Odjela za fiziku (prizemlje i prvi kat) bit će otključana, dok ulaz na suteren studentima nije dozvoljen. 

Vijesti

Međunarodni dan obrazovanja - 24. siječnja 2019.

Objavljeno 24. 1. 2019.
Obrazovanje je ljudsko pravo, javno dobro i javna odgovornost! Dana 3. prosinca 2018. godine, Opća skupština Ujedinjenih naroda usvojila je rezoluciju kojom je 24. siječanj proglašen Međunarodnim danom odgoja i obrazovanja, ističući ulogu obrazovanja za mir i razvoj.

Usvajanjem rezolucije br. 73/25 pod nazivom "Međunarodni dan obrazovanja", međunarodna zajednica je potvrdila da obrazovanje nije samo ljudsko pravo, već isto ima ključnu ulogu u izgradnji održivih društava, iskorjenjivanju siromaštva, promicanju ravnopravnosti spolova te postizanju svih drugih ciljeva održivog razvoja. 

Danas 262 milijuna djece i mladih još uvijek ne pohađa školu; 617 milijuna djece i adolescenata ne zna temeljnu matematiku; manje od 40% djevojaka u Africi završilo je srednju školu, a oko četiri milijuna djece i izbjeglica je prekinulo redovno školovanje.

Obilježavajući Međunarodni dan obrazovanja, UNESCO poziva sve narode da kvalitetno obrazovanje učine vodećim prioritetom.

Izvor: mrežne stranice Organizacije Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu