Natječaj

Upisi na Program za stjecanje nedostajućih znanja, vještina i kompetencija za upis na Diplomski sveučilišni studij Inženjerstva i fizike materijala traju do 17. srpnja 2018. Tekst natječaja je ovdje.

Desetogodišnjica Odjela

Novi doktorski studij

Popularizacija fizike

Uredovno vrijeme

Uredovno vrijeme za studente je radnim danom od 12 do 14 sati. U navedenom vremenu vrata hodnika Odjela za fiziku (prizemlje i prvi kat) bit će otključana, dok ulaz na suteren studentima nije dozvoljen. 

Vijesti

3. SciCafe na STeP-u

Znanstveno-tehnologijski park (STeP) organizira 3. SciCafe u okviru kojeg će prof.dr.sc. Stanimir Vuk-Pavlović održati predavanje "Matične stanice - Izvor zdravlja ili put u bolest?"

Znanstveno-tehnologijski park (STeP) Sveučilišta u Rijeci organizirat će 3. SciCafe (Znanstveni kafe) u petak, 5. veljače 2010. u okviru kojeg će gost predavač

 prof. dr. sc. Stanimir Vuk-Pavlović

College of Medicine, Mayo Clinic, Rochester, Minnesota, Sjedinjene Američke Države

 održati predavanje pod naslovom

Matične stanice - Izvor zdravlja ili put u bolest?

 

KADApetak, 5. veljače 2010. godine u 17 sati

GDJE: Znanstveno tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, kampus na Trsatu. Adresa: Slavka Krautzeka 83 Auta zgrada desno iza Akademije primijenjenih umjetnosti, ulaz sa sjeverne strane).

KONTAKT:  tel. 051 406 592, e-mail: step-ri@uniri.hr, www.step.uniri.hr

Znanstveni cafe prenosit će se putem live-streaminga na stranicama: www.step.uniri.hr i http://www.astrovizija.net.


Sažetak predavanja:

Predavanje će na jednostavan način izložiti što su matične stanice, raspraviti pitanje pridonose li matične stanice (zloćudnim) bolestima, razmotriti upotrebljavaju li se trenutno matične stanice u bilo kojem obliku liječenja, prikazati trenutni doseg u upotrebi matičnih stanica u liječenju te se osvrnuti na sadašnjost i neposrednu budućnost tog područja.

Životopis predavača:

Prof. dr. sc. Stanimir Vuk-Pavlović rođen je u Zagrebu gdje je završio studij biologije te magistrirao i doktorirao iz biofizike. Nakon postdoktorskog studija pri Weizmann institutu za znanost (Rehovot, Izrael) nekoliko je godina radio u Imunološkom zavodu u Zagrebu. Već četvrt stoljeća radi na Klinici Mayo gdje je danas profesor biokemije i molekulske biologije te direktor Laboratorija za matične stanice (Stem Cell Laboratory). Vuk-Pavlović je bivši glavni urednik časopisa «Priroda» i dobitnik medalje Spiridion Brusina Hrvatskoga prirodoslovnog društva. Član je mnogih međunarodnih profesionalnih udruženja. Za doprinos Domovinskom ratu odlikovan je Redom hrvatskog pletera i Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske. Dopisni je član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i aktivni ronilački instruktor u sustavu Professional Association of Diving Instructors (PADI).

Za daljnje obavijesti molimo nazovite nas na tel. 051 406 592 ili na e-mail: step-ri@uniri.hr, www.step.uniri.hr

Srdačan pozdrav i do viđenja na Znanstvenom kafeu!

Prof. dr. sc. Ivo Orlić, direktor