Natječaj

Upisi na Program za stjecanje nedostajućih znanja, vještina i kompetencija za upis na Diplomski sveučilišni studij Inženjerstva i fizike materijala traju do 17. srpnja 2018. Tekst natječaja je ovdje.

Desetogodišnjica Odjela

Novi doktorski studij

Popularizacija fizike

Uredovno vrijeme

Uredovno vrijeme za studente je radnim danom od 12 do 14 sati. U navedenom vremenu vrata hodnika Odjela za fiziku (prizemlje i prvi kat) bit će otključana, dok ulaz na suteren studentima nije dozvoljen. 

Gdje su sada

Gdje sada žive i rade studenti Odjela za fiziku? Posvuda u svijetu!

Marko Jusup, diplomirao fiziku i matematiku 2003. godine, a zatim proveo četiri godine kao znanstveni novak na Institutu Ruđer Bošković. Od druge polovice 2008. boravi u Japanu, prvo kao doktorski student na Yokohama National University, a zatim kao postdoktorand na Kyushu University, Fukuoka. Pocetkom 2016. postaje docent na Hokkaido University, Sapporo. Bavi se primjenjenim matematičkim modeliranjem, prvenstveno u biologiji i ekologiji.
Daniela Birko, na Odjelu za fiziku u Rijeci (2011. g.) stekla titulu magistre edukacije fizike i informatike. Od 2012. g, na doktorskom studiju iz polja Fizike na Fakultetu za matematiku i fiziku Sveučilišta u Ljubljani.  Tema  njezine doktorske disertacije je" Spektroskopske dvojne zvijezde s jednostrukim spektralnim crtama u pregledu neba RAVE".
Ivan Poropat, diplomirao fiziku i politehniku u Rijeci  2010. godine te od tada predaje fiziku i tehnički odgoj u osnovnoj školi BRG Pichelmayergasse i  prirodoslovnoj gimnaziji BRG Pichelmayergasse u Beču.
Ana Diklić, profesor matematike i fizike, diplomirala 2007.

Doris Šegota, profesor fizike i informatike, diplomirala 2011.

Trenutno rade kao medicinski fizičari u Centru za medicinsku fiziku i zaštitu od zračenja Kliničkog bolničkog centra Rijeka. Uključene su u dijagnostičku i intervencijsku radiologiju, radioterapiju i nuklearnu medicinu.
Marija Bervida, magistra edukacije fizike i matematike, po završetku diplomskog studija na Odjelu za fiziku upisala je doktorski studij u  Centru za atmosferska istraživanja Sveučilišta u Novoj Gorici.  Istražuje atmosferske procese simulacijama i modeliranjem metodama računalne dinamike fluida.

http://www.ung.si/en/research/centre-for-atmospheric-research/
Tea Mužić, nakon preddiplomskog studija iz fizike u Rijeci (2010-2013) nastavila školovanje ne University of Copenhagen, Niels Bohr Institute te University College London (UCL) Department of Physics and Astronomy. Od 2013. djeluje je Youth Goodwill Ambassador of Denmark u cilju jačanja Danske na poziciji vodećeg internacionalnog centra znanja i edukacije, kao i na predstavljanju Danske, danskog poslovanja, kulture i akademskih programa potencijalnim studentima i visokoškolskim institucijama diljem svijeta.

dk.linkedin.com/in/teamuzic
Goran Jelić-Čižmek, završio sam preddiplomski studij fizike ak. god. 2014/2015, a trenutno sam na diplomskom studiju teorijske fizike na Sveučilištu u Ženevi, gdje se bavim istraživanjem na polju kozmologije.
Marina Bakarić, nakon završenog preddiplomskog studija fizike na Sveučilištu u Rijeci upisala MSc Physics and Engineering in Medicine, Radiation Physics stream na Deparment of Medical Physics and Biomedical Engineering, University College London. Članica je istraživačke grupe Biomedical Ultrasound Group u sklopu koje radi diplomski rad - eksperimentalno istraživanje utjecaja zlatnih markera na propagaciju ultrazvuka.
Igor Rončević diplomirao je fiziku i politehniku 2006. godine. Nedugo nakon završetka studija prihvaća posao na istraživačkom softverskom projektu austrijske tvrtke AVL List (http://avl.com) te seli za Austriju. U AVL-u se uspješno okušao i u razvoju i vođenju velikih softverskih projekata. Trenutno je u ulozi sistemskog arhitekta zaduženog za sveobuhvatnu arhitekturu nekoliko AVL-ovih softverskih proizvoda.