Konferencija "Physics education challenges"

Povodom 60 godina od osnivanja četverogodišnjeg studija Matematike i fizike u Rijeci, Katedra za edukacijsku fiziku Fakulteta za fiziku organizirala je u srijedu, 5. 6. 2024. međunarodnu znanstvenu konferenciju Physics education challenges – Izazovi obrazovanja fizike, koja se održala u hibridnom obliku na Fakultetu za fiziku Sveučilišta u Rijeci.

Cjelodnevna konferencija s 50 sudionika, bila je posvećena izazovima obrazovanja iz fizike koji proizlaze iz najnovijih istraživanja u edukacijskoj fizici kao i iz društvene potrebe za fizičarima i nastavnicima fizike. Program se sastojao od pozvanih predavanja, izlaganja prijavljenih izlagača te tribine, a usuglašen je od strane međunarodnog Programskog odbora.

Pozvana predavanja održalo je osam eminentnih znanstvenika iz područja edukacijske fizike iz regije i sa svih hrvatskih sveučilišta na kojima se obrazuju fizičari. Među njima je bila i prof. dr. Eugenia Etkina, dobitnica Millikanove nagrade Američkog društva nastavnika fizike za značajan doprinos poučavanju fizike. Održan je okrugli stol "Perspektive obrazovanja iz fizike" čiji su uvodničari bili svi pozvani predavači. Također, devet znanstvenika i doktorskih studenata održalo je prihvaćena predavanja.


IZ MEDIJA


FOTOGRAFIJE
 
.