Brošura

Promotivni video

Promotivni video

Doktorski studij

Znanstvena konferencija

HRZZ projekt

LSST@Europe5

  •  

CERN Masterclass

Zbirka digitalnih sadržaja

Virtualna izložba

Studiranje u Hrvatskoj

Vijesti

3. SciCafe na STeP-u

Znanstveno-tehnologijski park (STeP) organizira 3. SciCafe u okviru kojeg će prof.dr.sc. Stanimir Vuk-Pavlović održati predavanje "Matične stanice - Izvor zdravlja ili put u bolest?"

Znanstveno-tehnologijski park (STeP) Sveučilišta u Rijeci organizirat će 3. SciCafe (Znanstveni kafe) u petak, 5. veljače 2010. u okviru kojeg će gost predavač

 prof. dr. sc. Stanimir Vuk-Pavlović

College of Medicine, Mayo Clinic, Rochester, Minnesota, Sjedinjene Američke Države

 održati predavanje pod naslovom

Matične stanice - Izvor zdravlja ili put u bolest?

 

KADApetak, 5. veljače 2010. godine u 17 sati

GDJE: Znanstveno tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, kampus na Trsatu. Adresa: Slavka Krautzeka 83 Auta zgrada desno iza Akademije primijenjenih umjetnosti, ulaz sa sjeverne strane).

KONTAKT:  tel. 051 406 592, e-mail: step-ri@uniri.hr, www.step.uniri.hr

Znanstveni cafe prenosit će se putem live-streaminga na stranicama: www.step.uniri.hr i http://www.astrovizija.net.


Sažetak predavanja:

Predavanje će na jednostavan način izložiti što su matične stanice, raspraviti pitanje pridonose li matične stanice (zloćudnim) bolestima, razmotriti upotrebljavaju li se trenutno matične stanice u bilo kojem obliku liječenja, prikazati trenutni doseg u upotrebi matičnih stanica u liječenju te se osvrnuti na sadašnjost i neposrednu budućnost tog područja.

Životopis predavača:

Prof. dr. sc. Stanimir Vuk-Pavlović rođen je u Zagrebu gdje je završio studij biologije te magistrirao i doktorirao iz biofizike. Nakon postdoktorskog studija pri Weizmann institutu za znanost (Rehovot, Izrael) nekoliko je godina radio u Imunološkom zavodu u Zagrebu. Već četvrt stoljeća radi na Klinici Mayo gdje je danas profesor biokemije i molekulske biologije te direktor Laboratorija za matične stanice (Stem Cell Laboratory). Vuk-Pavlović je bivši glavni urednik časopisa «Priroda» i dobitnik medalje Spiridion Brusina Hrvatskoga prirodoslovnog društva. Član je mnogih međunarodnih profesionalnih udruženja. Za doprinos Domovinskom ratu odlikovan je Redom hrvatskog pletera i Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske. Dopisni je član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i aktivni ronilački instruktor u sustavu Professional Association of Diving Instructors (PADI).

Za daljnje obavijesti molimo nazovite nas na tel. 051 406 592 ili na e-mail: step-ri@uniri.hr, www.step.uniri.hr

Srdačan pozdrav i do viđenja na Znanstvenom kafeu!

Prof. dr. sc. Ivo Orlić, direktor

 
.